2014. június 2., hétfő

Macska a mikrosütőben......

Sokaknak ismerős az a történet, amelyben egy idősebb amerikai versenyző hölgy pert nyert, mert a macskája kimúlt a mikrosütőben. A napokban szóba került ez a régi sztori, itt az idő hogy lejegyezzem mit is gondolok erről :D.

Annak idején magam is úgy éreztem hogy "na ezek az amerikaiak"... Pedig nem botorság ám ez a sztori, és a nőnek igaza volt. Tudniillik az előző sütőben a macsek a fürdetés után sűrűn belefeküdt a langyos sütőbe, és ott szárítkozott, nem lett ettől semmi baja. 
Nem szokványos felhasználása a sütőnek, az már biztos, de aki már látott búbos kemencés képet, melegedő macskával együtt, annak nem is annyira fura. (Jó, ha bemászott a kemencébe, nem járt jól...)
Megjelent egy új eszköz. Hogyan tudom én ezt "eladni" a felhasználóknak? A legegyszerűbb ha úgy hirdetem, hogy ez "csak" egy modernebb, jobb sütő. No és itt volt igaza a néninek. Modernebb, jobb sütő, semmi különös, nincs itt látnivaló. Nem akarom elmagyarázni hogy ez egy teljesen más technológia, még megrettennének az újtól. Jó, a néni nem nézett utána. Egyébként sem sok a levegő abban a vacakban, ergo, nem tett volna neki jót a mikrosütőbe (na tessék, mi is úgy nevezzük) zárás egyébként sem. De ha az eszköz egyszerűen csak egy modernebb változata lett volna a sütőnek (-> valami melegítő eszköz meleg levegő, vagy infra sugárzás), akkor tényleg csak max megfullad a cica.

Másik sztori.

Nem kicsit "vidám" fiatalok elhagyták az úttestet a gépjárművükkel, aztán az üres placc kellős közepén levő villanyoszlopnak csapódva komoly balesetet szenvedtek. A szülők beperelték a villanyoszlopot állító céget, és nyertek. 
Európai szemmel ez roppant fura, nemde? 
Pedig ebben is van ráció. Miért helyezhetek én el akadályokat közterületen, csak úgy, mert nekem kell, nem tudom másképpen megoldani? 
Igazából ebből a példából értettem meg a fenti sztorit is. Ha valaki játszik autós őrültködős játékot, valami amerikai nagyvárosi helyszínnel, feltűnhet neki hogy a legtöbb villanyoszlop háromfelé válik az ütközés után, és csak a sarkokon levők azok, amelyeknek ha nekimegyünk, akkor pórul járunk. Nohát. Csak ott vannak veszélyes oszlopok, ahol nem lehet másképpen megoldani ezt sehogyan sem. 
Wow. Nálunk ha az egyén nincs résen, akkor úgy járt, mehet panaszra bárhová, segítsége nem lesz....

Villanyoszlop ami nem öl meg ha nekirongyolsz? Ne rongyolj neki, aztán kész. 
Biztosan mi vagyunk a "normálisak"? :D

Jó, az a sztori már tényleg durva, amikor a fickó bekapcsolta a tempomatot, és hátrament a lakóautóban rántottát sütni, és csodálkozott hogy a legközelebbi kanyarban elhagyta a jármű az utat. Ki is van azóta írva a tempomatos autókra, hogy attól még felügyelned kell a járművet, se elaludni, sem wc-re mászkálni nem ér :D. (Persze ez nemsoká változhat, jönnek már az autonóm járművek, kinek örömére, kinek bánatára....)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése