2018. június 11., hétfő

Segítség vakoknak... (Help for the blinds, under construction....)

Ha a hegy nem megy Mohamedhez.....

"Az idő telik, a becsület fogy", mondta édesapám gyakran.
 Ha jól emlékszem, két éve láttam ezt a cikket ,   felvillanyozott. Az egyik - nagyon okos - diákom ugyanis nem lát - bár ezzel kapcsolatosan én néha kételyeimet fejezem ki, annyira ügyes -, és úgy gondoltam, ez nagyon hasznos lehet neki. Röviden arról szól, hogy a sztereó kamera által felvett képet átalakítjuk úgy, hogy gyakorlatilag csak a mélységgel kapcsolatos információkat tartalmazza, és hasonlóan, mint a radar, ezt a képet pásztázva, hanggá varázsoljuk. Érdemes végignézni a cikket.
Érdekesnek találta, de szomorúan tette hozzá, tanár úr, nekem a fülem nagyon fontos, nem szerencsés, hogy ott jön át az információ.
Ide illesztek még egy linket, ne kelljen keresgélni. Másnapra már meg is szültem a megoldást.... Most nézem, tényleg két éve volt, mert a face-n ezt üzentem Tominak...
Továbbfejlesztettem 😀.
Csak nem tudom, hogy fogom megcsinálni 😞.
Ha egy mellényt csinálunk, ami a tapintásodra "hat", akkor nem kell szuttyogni a hanggal, egyszerűen érezni fogod a környezetedet. Jó mi 😀?
Csak honnan a francból szerzek hozzá eszközt 😀
 Nomost a nem tudom hogyan fogom megcsinálni rész sajna bejött, most érettségizik a srác, de én nem tudtam neki prezentálni a mellényt, amivel "látni" tud.
Pedig nem olyan nagy ördöngősség megcsinálni amit elgondoltam, de úgy fest, lusta vagyok.
Hátha valaki nekiugrik, van akkora ötlet ez, mint az L<esc>3 (oda-seneki) tabletta, és azt megcsinálta valaki :).
Ha van bátor - az embertársainkon segíteni vágyó - ember, aki a megvalósításhoz is ért, akkor szívesen mesélek.
Vagy elcipelem ezt a következő hackathonra, hátha....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése